10 franke vragen aan Frank

Frank Vandenbroucke
22,00
Op voorraad
SKU
9789463107389
Bindwijze: Paperback
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

In oktober 2020 keerde Frank Vandenbroucke onverwacht terug naar de politiek om vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid te worden, tot verrassing van velen. Zijn eerste termijn zit er bijna op, maar hij vindt dat het werk niet af is. Gezondheidszorg is en blijft zijn grote liefde.

Vandenbroucke loodste vriend en vijand door de covidcrisis, maar hoe heeft hij die zelf beleefd en welke lessen heeft hij eruit getrokken? Mark Coenen ging daarover met hem in gesprek en legde hem nog een reeks andere vragen voor. Franke vragen over het verleden, het heden maar vooral de toekomst van onze gezondheidszorg.

Zullen we moeten leven met een groeiend tekort aan huisartsen? Maken we ons wel genoeg zorgen over het zorgpersoneel? Wat moeten we doen voor onze geestelijke gezondheid? Zullen we steeds meer supplementen betalen bij artsen en tandartsen? Wat moeten we denken van een half miljoen langdurig zieken die niet meer aan het werk zijn? Staan we machteloos wanneer medicijnen van de markt verdwijnen?

Franke vragen, weloverwogen antwoorden. Die vind je in dit boek: openhartig, zelfkritisch, zoekend, maar altijd met het oog op echte oplossingen.

Professor, econoom en politicus Frank Vandenbroucke studeerde Economie en ging in 1984 de actieve politiek in. Hij werd partijvoorzitter en zetelde als minister van Sociale Zaken, Gezondheidszorg en Pensioenen, daarna van Werkgelegenheid, later van Onderwijs en Werk. De daaropvolgende jaren legde hij zich opnieuw toe op zijn academische carrière en was hij onder meer voorzitter van de pensioencommissie. Tot hij in 2020 niet langer aan de lokroep van Volksgezondheid kon weerstaan.

Mark Coenen is columnist bij De Morgen en schrijft boeken. Daarvoor werkte hij bij de openbare omroep, onder meer als nethoofd van Studio Brussel, Donna en Canvas.

Meer informatie
Auteur(s)Frank Vandenbroucke
ISBN9789463107389
BindwijzePaperback
Aantal pagina's160
Publicatie datum20240420
Breedte140 mm
Hoogte216 mm
Dikte23 mm
Bestanden bij dit product
Inkijkexemplaar.pdf (196.86 kB)
Back to top