Atlas of Furniture Design

Adviesprijs 182,00 Speciale prijs 149,00
18% Korting
Op voorraad
SKU
9783931936990

De "Atlas van het meubeldesign" van het Vitra Design Museum is een essentieel werk over de geschiedenis van het moderne meubeldesign. Het monumentale boek behandelt thema's van de begindagen van de industrialisatie tot de innovaties van het digitale tijdperk.

Lees meer
Levertijd 1-2 werkdagen Gratis thuisbezorgd
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
  • De geschiedenis van het moderne meubeldesign
  • Gebundeld in meer dan 1000 pagina's

De "Atlas van het meubeldesign" van het Vitra Design Museum is een essentieel werk over de geschiedenis van het moderne meubeldesign. Het monumentale boek behandelt thema's van de begindagen van de industrialisatie tot de innovaties van het digitale tijdperk, die een steeds belangrijkere rol spelen in het hedendaagse meubeldesign.

Gebaseerd op meer dan twintig jaar onderzoek en met meer dan 1000 pagina's is de "Atlas" het meest uitgebreide boek dat ooit over dit onderwerp is verschenen. Het documenteert 1.740 objecten van meer dan 540 ontwerpers en bevat meer dan 2.800 illustraties. De "Atlas" bevat meer dan 550 gedetailleerde teksten over belangrijke objecten en diepgaande essays die een sociaal-culturele en design-historische context bieden voor vier historische tijdperken en de werken zelf. Verder bevat het boek een uitgebreide bijlage met biografieën van ontwerpers, informatieve grafieken en bibliografieën, alsmede een glossarium van fabrikanten en materialen.

Deze kenmerken maken deze publicatie tot een encyclopedische referentiegids en een onmisbare bron voor verzamelaars, wetenschappers en deskundigen, en zonder twijfel een boek dat gekoesterd zal worden door designliefhebbers over de hele wereld.

Meer informatie
Hoofdauteur Mateo Kries
Taal Engels
ISBN 978-3-931936-99-0
Bindwijze Hardback
Aantal pagina's 1028
Publicatiedatum 5-12-2019
Editie 2e herziene editie
Breedte 23,5 cm
Hoogte 31 cm
Gewicht 4,7 kg
Back to top