Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Wachtkamers

Saskia Stehouwer

Besproken in NRC
3

Schrijf een recensie

Bindwijze: Paperback / softback
 15,00
Levertijd: 1-3 werkdagen
Verzendkosten: € 1,95 per bestelling

Besproken in NRC

Hoe ruikt dan die matte spinazie?
Arie van den Berg

Hoe ruikt dan die matte spinazie? | 5 jun. 2015

3

Ook in Wachtkamers van Saskia Stehouwer zijn de beelden soms niet adequaat. Wat moet ik ruiken bij ‘de geur van natte spinazie’? Staat de groente in de regen op het veld, of ligt ze warm in de pan? Dat lijken flauwe huis-, tuin- en keukenvragen, maar ze passen heel goed bij de tamelijk huishoudelijke poëzie van Stehouwer. Haar bundel staat vol sympathieke gedichten, maar ik las die zoals ik andermans fotoalbum bekijk. Vrijblijvend dus. Ook bij Stehouwer ontbreekt soms een scherpe focus. Bijvoorbeeld in het gedicht ‘Rupsband’. Grammaticaal zijn in de achttien regels daarvan dertien onderwerpen opeenvolgend in actie. In proza is zo’n perspectivische chaos verwoestend – in poëzie niet minder.

Maar dit is een uitzonderlijk voorbeeld. In veel andere gedichten neemt het alledaags gebekte parlando van Saskia Stehouwer de lezer aan de hand. En soms is er een stevige greep, zoals in het openingscouplet van ‘Boodschappen’: áls je het been van een paard mag strekken / als je door het haar van een cello strijkt / voel dan dat je ver van huis bent / en dat dit de brieven zijn van je familie’. Dat raakt.

Productinformatie

Wat doe je als je je oude manier van leven moet opgeven? In deze bundel doet Saskia Stehouwer verslag van een ontdekkingstocht in een nieuwe wereld, waarin alles tot leven komt en controle vaak ver te zoeken is. Het is een wonderlijk universum, waarin 'de hoekstukken kwijt zijn'. De personages leren om met de nieuwsgierige blik van een beginner te kijken naar wat er allemaal op hun pad komt, want 'in elke val zit een dans verborgen'. Wachtkamers is een krachtig, rijk debuut over het zoeken van een weg door de chaos en het vinden van een thuis.

Productkenmerken

ISBN 9789460682216
Auteur Saskia Stehouwer
Uitgever Uitgeverij Marmer
Datum uitgave 20141009
Lengte (in mm) 210
Breedte (in mm) 150
Dikte (in mm) 10

Recensie van klanten

Schrijf uw eigen recensie

U recenseert: Wachtkamers

 •  
  1 ster
  2 sterren
  3 sterren
  4 sterren
  5 sterren
  Beoordeling

* Vereiste velden