Wokken is een onderschatte kunst: het gaat om de
balans tussen smaken en structuren, de juiste hitte,
snij- en roerbaktechnieken en de volgorde van de te
wokken ingrediënten. Wie het wokken goed onder
de knie heeft, zet in een mum van tijd verrukkelijke
Aziatische wokgerechten op tafel.
In Wok! lees je alles over diverse roerbaktechnieken
die echt bepalend zijn voor het eindresultaat, krijg je
meer inzicht in de balans in texturen van verschillende
ingrediënten en uiteraard in smaken. Maak kennis
met de ‘wokklok’, een handig instrument om
ingrediënten in de juiste volgorde te gebruiken en
ga aan de slag.
Met recepten uit China, Thailand, Vietnam, Korea,
Japan, Indonesië, Singapore en Maleisië maak je een
keur aan verrukkelijke wokgerechten. Maak vegan
chow mein uit China of Thaïse kippenvleugels in
vissaus. Serveer een snelle phõ met kip uit Vietnam
of een nasi lemak uit Maleisië. Met een toegift aan
lekkere bijgerechten zoals salades van silken tofu of
met groene papaya, condimenten en meer.
Wok!
Aziatische