De schandalen

Herman Stevens
22,99
Op voorraad
SKU
9789044648188
Bindwijze: Paperback
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
Twee mensen die evenveel om elkaar gaven, dat moest nog worden uitgevonden

Als tiener leeft Roda al naar haar eigen wetten. School doet er voor haar niet toe, want ze leert alles via de zomerliefdes die zij telkens beleeft alsof haar leven ervan afhangt. Altijd verliefd, altijd eenzaam.

De toedracht van Eriks ontslag is nooit opgehelderd. Hij had wat leerlingen verteld over oude liefdespoëzie – zijn grote onderwerp – en dat was verkeerd gevallen. De geruchten achtervolgen hem twintig jaar later nog wanneer een oud-leerling bij hem thuis aanklopt. En blijft, want Eriks witte huis is Roda’s laatste kans om haar angsten te overwinnen.

De schandalen is het verhaal van een speurtocht. Erik graast half Italië af op zoek naar een verdwenen Latijns manuscript. Roda zoekt iets wat niemand ooit heeft gevonden. En Erik zoekt Roda, elke keer wanneer ze verdwijnt. Bovenal is De schandalen een roman over het schandaal van de liefde en de pijn van vervulde wensen.

Herman Stevens is een van de fijnzinnigste romanciers van ons taalgebied. Hij schreef onder meer de romans Mindere goden (Anton Wachterprijs), De onzichtbare vrouw (longlist Libris Literatuur Prijs 2017) en, meest recent, Chateau Désir.

Over Chateau Désir:

‘Een roman die van de eerste tot de laatste pagina charmeert. Stevens’ kracht schuilt in het onspectaculaire, in de manier waarop hij alledaagse verhoudingen neerzet. En wederom valt zijn stilistisch raffinement in het oog. Hij schrijft mooi, zonder in koketterie te vervallen.’
de Volkskrant ****

‘Ik ken niemand in de Nederlandse literatuur die zo mooi, intelligent en spannend formuleert als Stevens, boek na boek.’
Trouw Tijdgeest
Meer informatie
Auteur(s)Herman Stevens
ISBN9789044648188
BindwijzePaperback
Aantal pagina's280
Publicatie datum20240206
Breedte136 mm
Hoogte213 mm
Dikte25 mm
Bestanden bij dit product
Inkijkexemplaar.pdf (512.81 kB)
Back to top