Een kern van waarheid

Peter Buurman
22,50
Op voorraad
SKU
9789493320857
Bindwijze: Paperback
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
Het is een snoeihete zomer en ergens in de stad is een blauwe meteoriet neergekomen, al weet niemand precies waar. Als journalist Pyotr die avond thuiskomt, ligt de meteoriet zomaar op zijn bureau. Een primeur lonkt terwijl de rest van de wereld er lustig op los speculeert. Maar iets houdt hem tegen.

Een kern van waarheid is een verhaal over het steeds troebelere onderscheid tussen feiten en gevoelens, over nepvogels, Paul McCartney-look a likes en een genootschap dat gelooft dat Nederland wereldkampioen werd in 2010, en over de dingen die we ons moeten wijsmaken om het leven draaglijk te houden.

Een spitsvondige reis down the rabbit hole, door een van Nederlands geestigste schrijvers.

‘Een kern van waarheid bestaat uit wonderlijke paradoxen; vrolijk en toch melancholiek, achteloos maar geraffineerd, en herkenbaar menselijk en tegelijk onvergelijkbaar origineel.’ – Joost de Vries

Achter de schermen groeide Peter Buurman (1992) de afgelopen jaren uit tot een van de vertrouwde namen in de Nederlandse satire. Hij schreef voor De Speld, Zondag met Lubach, Makkelijk Scoren, Promenade en Plakshot. In 2020 debuteerde hij met de eigenzinnige roman Een goede nachtrust en werd hij door NRC bestempeld als ‘een aanwinst voor de Nederlandse literatuur’.

Meer informatie
Auteur(s)Peter Buurman
ISBN9789493320857
BindwijzePaperback
Publicatie datum20240627
Breedte126 mm
Hoogte200 mm
Dikte20 mm
Back to top