Black overlay

Telefonisch bestellen

Graag telefonisch producten bestellen?

088 - 572 05 72 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice

Wilt u contact met onze klantenservice?

088 - 572 02 02 

Op werkdagen van 8.00 tot 19.45 uur, op zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur

Klantenservice@nrcwebwinkel.nl

Menu

Ontdekkingsreis naar de Spitsbergen-archipel op expeditieschip de Plancius
van 16 t/m 27 augustus 2019


De reis in het kort

12-daagse NRC Academiereis naar Spitsbergen; frontlinie van de klimaatverandering en back-up van de beschaving.

De Noordpool, het schitterende natuurlijke paradijs van ijsberen en Noorderlicht. Deze witte wildernis die doordrenkt is met stoere ontdekkingsreizigersromantiek, is tegenwoordig de plek waar bijvoorbeeld wetenschappers, politici en bankiers komen om de klimaatverandering in werking te zien. NRC Academiereizen biedt u in de zomer van 2019 een actief en educatief expeditie-reisprogramma waarbij u zelf het klimaatmonster in de bek kunt kijken.
Op de m/v Plancius maakt u een complete circumnavigatie door de archipel en bezoekt u het zelden bezochte eiland Kvitøya. Diverse expedities en landingen brengen u oog in oog met walvissen, poolvossen, ijsberen, walrussen, drieteenmeeuwen, baardrobben en Noordse sternen.

Mocht het daadwerkelijk verkeerd gaan met de wereld is Spitsbergen de back-up van onze beschaving. Sinds 2008 huist het de Svalbard Global Seed Vault waar 1,5 miljoen verschillende zaadmonsters van landbouwgewassen opgeslagen liggen en sinds 2017 het Arctic World Archive waar verschillende landen en (kunst)instellingen een kopie van hun gedigitaliseerde archieven en cultuurschatten opslaan tegen klimaatverandering, cyberaanvallen en nucleaire rampen. CEO Rune Bjerkestand zal u persoonlijk rondleiden in deze voormalige mijn.

Aan boord van de comfortabele m/v Plancius maakt u een spectaculaire vaartocht door een van de laatste echte wildernissen van Europa. Een reis voor natuurliefhebbers en hen die zich verder willen verdiepen in de laatste ontwikkelingen op klimaatgebied. Met lezingen aan boord van prof. dr. Richard Bintanja en acteur Ramsey Nasr. De poolexpeditie wordt in Nederland voorafgegaan door een studiemiddag met inleidingen van dr. Maarten Loonen (RuG) en prof. dr. Louwrens Hacquebord (RuG)

De sprekers
De voorbereidende studiemiddag in Nederland wordt ingevuld door dr. Maarten Loonen onderzoeker van de arctische ecologie(RuG) en prof.dr. Louwrens Hacqbord, Hoogleraar Arctische en Antarctische Studies (RuG) en schrijver van de geschiedenis van de poolgebieden. Aan boord zijn er lezingen van klimaatonderzoeker dr. Richard Bintanja(KNMI) en acteur en poolenthousiasteling Ramsey Nasr.

Deze NRC Academiereis is tot stand gekomen in samenwerking met en wordt uitgevoerd door Voyage & Culture, lid ANVR/SGR en Calamiteitenfonds.
Heeft u vragen? Belt u dan met 020-7517965 of mail naar nrc@voyageculture.nl.

 

Foto's van deze reis

 

Het Schip

Tijdens uw reis verblijft u in een internationaal gezelschap aan boord van de m/v Plancius.

De m/v Plancius is in 1976 gebouwd en werd gebruikt als oceanografisch onderzoeksschip voor de Koninklijke Nederlandse Marine. Het schip werd in 2009 compleet herbouwd als een expeditie passagiersschip met plaats voor maximaal 116 reizigers. Het voldoet aan de meest recente SOLAS-voorschriften (Safety of Life at Sea). De m/v Plancius staat geregistreerd in het Lloyds Register en vaart onder Nederlandse vlag. Tegenwoordig is het een ijsversterkt passagiersschip met ijsklasse 1D en daarom geschikt voor expedities naar poolgebieden. U reist met een professionele bemanning en een goed geïnformeerd en ervaren acht man tellend expeditieteam, dat u een onvergetelijke reis zal bezorgen. Tevens is er een arts aan boord.

De m/v Plancius is uitermate comfortabel en gezellig ingericht, maar het is geen cruiseschip. Het comfortniveau aan boord van de Plancius kunt u classificeren als comfortable hotel standard. Haar reizen in het Noord- en Zuidpoolgebied zijn en blijven in de eerste plaats gericht op een actief en educatief expeditie-reisprogramma, waarbij zoveel mogelijk tijd aan land wordt doorgebracht. De Plancius is hier zeer geschikt voor: het schip heeft ruime, open dekken op meerdere niveaus, met wandelruimte rondom het dek 4, en heeft ook banken aan dek waardoor u ook buiten van het landschap en de natuur kunt genieten, wat ideaal is voor bijvoorbeeld het volgen van walvissen of ander wildlife. Ook vanuit het restaurant hoeft u dankzij de grote ramen niets te missen van de spectaculaire reis.
Voor de zodiac cruises en landingen kan er gebruik gemaakt worden van twee gangways tegelijk, waardoor iedereen snel in en uit de landingsvaartuigen kan stappen. Het schip heeft 10 zodiacs beschikbaar voor zodiaccruises en bij het aan boord gaan van het schip ontvangt u laarzen in bruikleen.

De hutten


• 1 patrijspoort
• 2 stapelbedden
• Privé badkamer met toilet • Bureau met stoel
• Flatscreen TV
• Telefoon en internetconnectie
• Föhn
• Opbergruimte
• Deze hut is geschikt voor families die reizen met kinderen of voor passagiers die geen 2-persoons hut of nog luxere hut wensen


• 1 raam
• 2 aparte bedden
• Privé badkamer met toilet
• Bureau met stoel
• Flatscreen TV
• Telefoon en internetconnectie
• Föhn
• Opbergruimte


• 2 ramen
• 2 aparte bedden
• Privé badkamer met toilet
• Bureau met stoel
• Flatscreen TV
• Telefoon en internetconnectie
• Föhn
• Opbergruimte
• Deze hutten zijn gelegen op een hoek en hebben daardoor meer ruimte dan een normale 2-persoonshut met raam of patrijspoort


• Minimaal 2 ramen
• Tweepersoonsbed
• Sofa
• Privé badkamer met toilet
• Bureau met stoel
• Flatscreen TV
• Telefoon en internetconnectie
• Föhn
• Koelkast
• Koffie- en theemachine
• OpbergruimteDe Plancius biedt plaats aan 116 passagiers in 53 passagiers hutten, met alle privé toiletten en douches: 4 vierpersoons hutten met patrijspoort, 2 driepersoons hutten met patrijspoort, 9 tweepersoons hutten met patrijspoort, 26 tweepersoons hutten met venster en 2 deluxe tweepersoons hutten (ong. 12,5 vierkante meter) en 10 tweepersoons superieure hutten (ong. 21 vierkante meter). Alle hutten beschikken over lage bedden (één queen-size bed in de superieure hutten en twee eenpersoonsbedden in de tweepersoons hutten), behalve in de 4 vierpersoons hutten (voor 4 personen in 2x hoge en lage bedden) en in 2 driepersoons hutten (1 stapelbed en 1 laag bed). Alle hutten hebben TV/DVD en ook een telefoon met Iridiumverbinding. U kunt dus vanuit uw hut, op elk gewenst moment, rechtstreeks bellen. Elke hut heeft een individuele airconditioning. Koffers kunnen onder het bed geplaatst worden.

 
 

Dagprogramma

In de ochtend vlucht van Amsterdam naar Oslo. Na aankomst om ca. 13 uur transfer naar de stad voor een bezoek aan het FRAM Museum. Het museum vertelt het verhaal van de Noorse poolexpedities welke in het teken stonden van de wetenschap. Noorwegen heeft met Roald Amundsen een van de bekendste poolreizigers ooit voortgebracht. Het museum dankt haar naam aan het bekende poolschip ‘Fram’, dat hier tentoongesteld wordt. De Fram gebouwd in opdracht van Fridtjof Nansen, de belangrijkste Noordpool-expeditieleiders uit het einde 19e eeuw, was gebruikt op diverse ontdekkingsreizen naar zowel op Noord als ook Zuidpool. Het authentieke meubilair en meetinstrumenten zijn te zien aan boord.
Begin van de avond transfer naar de luchthaven en vlucht naar Longyearbyen op Spitsbergen, alwaar overnachting

In de ochtend verkenning van Longyearbyen, gelegen op het grootste eiland van de Spitsbergen-archipel en het administratieve centrum van Spitsbergen, vernoemd naar de Amerikaanse mijningenieur John Longyear die hier in 1906 de eerste mijnen exploiteerde en een nederzetting stichtte voor de mijnarbeiders. De steenkool distributie in de grond is een gevolg van het subtropisch klimaat op Spitsbergen in het zeer verre verleden. De huidige 175 soorten planten- en mossoorten herinneren hier nog steeds aan (de kleinste boom is de dwergberk van 25 cm). Tijdens een wandeling door dit voormalige mijnstadje o.a. een bezoek aan het houten kerkje en het indrukwekkende Poolmuseum. ’s Middags een bezoek aan Arctic World Archive, waar in voormalige mijn nummer 3, diep onder de grond, waardevolle data wordt opgeslagen: digitale versies van de Biblioteca Vaticana tot Azteeks erfgoed, van Munchs Schreeuw tot La Divina Commedia. Hier zal CEO Rune Bjerkestand u persoonlijk rondleiden.(o.v.)
Later in de middag inschepen aan het schip Plancius en vertrek naar het noorden van Spitsbergen. We varen door de Isfjord naar het westen langs Barentszburg, de open zee op. Langs het schip vliegen diverse zeevogels o.a. noordse stormvogels. In de open zee zien u mogelijk al de eerste walvissen. Het is nu herfst op Spitsbergen. De lage zonstand trakteert ons op mooi strijklicht.
In de avond de eerste inleidende lezingen.

Noordwaarts varend langs de westkust, om in de ochtend aan te komen in de Krossfjord. Overstappen in de zodiacs voor een rondvaart in de Fjortende Julibukta, waar vele vogels broeden tegen de achtergrond van de indrukwekkende blauwwitte gletsjer van de Veertiende Juli. Op ijsschotsen liggen vaak baardrobben uit te rusten. Dicht bij de gletsjer broeden grote aantallen drieteenmeeuwen en dikbekzeekoeten op de klippen. Op de weelderig begroeide toendra onder de klippen groeit een grote variëteit aan planten. Er is ook veel kans om hier poolvossen te spotten. In de middag bezoek aan Ny-Ålesund, de noordelijkste nederzetting ter wereld, uitgegroeid tot een belangrijk centrum van Poolonderzoek, o.a. van de Universiteit van Groningen. Hier staat ook de ankermast waar Roald Amundsen en Umberto Nobile in 1926 de zeppelin Norge (en Nobile in 1928 de Italia) aanlegden voordat ze naar de Noordpool vertrokken. Er is een kerkhof met graven van 17e-eeuwse walvisvaarders van de nederzetting Zeeuwse Uitkijk. Sinds 1963 is de kolenmijn gesloten; delen van de trein en het treintracé zijn nog te zien. Het alternatief is een vaartocht door de Raudfjorden (Rode Fjord), in het noordwesten van Spitsbergen, in 1614 Monierbaai genoemd naar de commissaris-generaal van Nederlandse walvisvloot dat jaar, Anthonie Monier.

Vaartocht naar het noordelijkste punt van de reis, 20 kilometer ten noorden van Nordaustlandet bij de Sjuøyane, oftewel de Zeven Eilanden, al in 1618 ontdekt door een Enkhuizer walvisvaarder. Dit is dichtbij 81 graden noorderbreedte en slechts 1000 kilometer van de geografische Noordpool. Hier wonen slechts ijsberen, walrussen en ivoormeeuwen. In geval van pakijs zal het schip dat zoveel mogelijk naderen om een blik op deze witte woestijn te gunnen.

Oostwaarts varend, boven Nordaustlandet, het hoge front van de Schweigaardbreen, het gebied van waaruit de Italiaanse kapitein Sora probeerde de zeven overlevenden van de expeditie van Umberto Nobile en Roald Amundsen in 1928 te redden. De wind en sneeuw werden de zeppelin-expeditie noodlottig, Amundsen kwam om het leven en Nobile werd na de redding uit de dienst ontslagen… Het is ook mogelijk te landen in Firkantbukta, om omhoog te lopen voor een mooi uitzicht over dit dramatische landschap. Een andere mogelijkheid is een zodiaccruise bij het eiland Storøya, waar zich vaak walrussen en ijsberen ophouden.

Vandaag een poging het zeer sporadisch bezochte eiland Kvitøya te geraken, in het uiterste noordoosten en bijna op Russisch grondgebied. Het eiland, ontdekt door de Hollander Cornelis Gielis en tot 1876 Giles Land genoemd, wordt gedomineerd door een ijskap, die slechts een klein stukje van het eiland heeft vrijgelaten van ijs. We willen daar aan land gaan, bij Andréeneset, de plek waar de Zweedse ballonvaarder Salomon August Andrée en zijn twee metgezellen in 1897 zijn omgekomen bij een poging over de Noordpool naar Alaska te vliegen. Vervolgens een poging om dicht bij Kraemerpynten te komen, waar een grote ligplaats van walrussen is.

* Als er op Kvitøya ijsberen gespot worden zullen we niet van boord gaan om aan land te gaan maar zullen we de zodiacs (rubberbootjes) gebruiken om dichterbij ze te komen.


In het zuiden van Nordaustlandet landingspoging op Isisøya, een eilandje vlakbij de 170 kilometer lange ijsrand van de reusachtige ijskap. De verder naar het zuiden gelegen gletsjer Bråsvellbreen is met zijn 30 kilometer het breedste gletsjerfront van Spitsbergen. Vaak zijn hier ook tot reusachtige, blauwe sculpturen gevormde ijsbergen zien. In de Olga Straat is er een kans om de bultrugwalvis van dichtbij te spotten.
Olga Straat of Olgastretet is een zee tussen Barentsz-eiland en Svenskøya vernoemd naar de Russische groothertogin Olga Nikolajevna Romanova

In de Freemansundet, de vrij nauwe zeestraat tussen Barentsøya (Barentszeiland, genoemd naar de Willem Barentsz van de overwintering op Nova Zembla, maar dit eiland heeft hij nooit gezien) en Edgeøya, landing (onder voorbehoud van ijsberen) op Sundneset bij een oude pelsjagershut van Pomoren voor een stevige wandeling over de toendra, op zoek naar rendieren en brandganzen. Pomoren is de benaming voor de bewoners van het Russische Noorden, die zich vestigden aan de kusten van de Witte Zee. Een van de bekende Pomoren was Michail Lomonosov, stichter van de eerste Russische universiteit in 1760. Pomoren waren de eerste pioniers op Spitsbergen. Nederlanders en Britten gingen er walvis verwerken, maar omdat Baskische walvisvaarders hun spullen stalen, besloten ze er te overwinteren. Dat avontuur overleefde niemand. Noorse pelsjagers overwinterden er begin 20e-eeuw alleen ten zuiden van Dückwitzbreen. De Duitse geograaf Julius Büdel bouwde zijn 'Würzburger Hütte' op Sundneset als hoofdkwartier van zijn expedities in de jaren vijftig en zestig.
Anders zuidwaarts, richting Diskobukta, aan de westzijde van Edgeøya, of naar Kapp Lee, waar zich een walrusligplaats bevindt en de resten van een oude nederzetting van Russische pelsjagers.

Nachtelijke vaartocht naar de Hornsund aan de westkust van Spitsbergen.

De spectaculaire Hornsund is een van de ruigste fjorden van Spitsbergen, 30 kilometer lang en 12 kilometer breed, omgeven door steile bergen en liefst 14 hoge gletsjerfronten. De berg Hornsundtind reikt tot 1431 meter, terwijl de vorm van de bergtop Bautaen verklaart waarom Nederlandse ontdekkingsreizigers de naam ‘Spitsbergen’ aan de archipel gaven. De naam Hornsund gaat terug op 1610, toen de Engelse ontdekkingsreiziger Jonas Poole een gewei op het strand vond. Er is sinds 1957 een Pools onderzoeksstation gevestigd.

Nachtelijke vaartocht naar de Bellsund.

Ochtend op het water

Vandaag bezoek aan de Bellsund, een van de grootste fjordsystemen van Spitsbergen en een bijna lieflijk groen fjord. De oceaanstromingen zorgen ervoor dat dit gebied gemiddeld wat warmer is dan andere gebieden in de archipel, zichtbaar in een weelderig begroeide toendra. Bellsund werd in 1596 ontdekt door Willem Barentsz, die de fjord Inwyck (Inham) noemde. In 1610 gaf Jonas Poole Inwyck de naam Bellsund, naar een klokvormige berg. In 1615 bouwden Nederlanders er een walvisvangststation, dat het jaar daarop werd overgenomen door Britten uit Hull en York.
Op Ahlstrandhalvøya aan land bij de monding van de Van Keulenfjorden, door Nederlandse cartografen vernoemd naar hun uitgever Gerard van Keulen. Hier liggen stapels botten van beluga’s (kleine witte walvissen), een overblijfsel van de 19e-eeuwse jacht en een herinnering aan de gevolgen van ongebreidelde jacht. Gelukkig kunnen ook in dit gebied nog regelmatig beluga’s worden waargenomen. In de namiddag verkenning van een uitgestrekte toendra in een van de zij-fjorden, met veel rendieren en een enorme kolonie kleine alken in de puinhelling van de aangrenzende berg.


Ontschepen in Longyearbyen, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere reis en de ruige natuur op u gemaakt hebben. In de middag vlucht naar Oslo, alwaar overnachting.

In de ochtend vrije tijd in Oslo en optioneel bezoek aan het Munch Museet met bekende werken van de Noorse kunstenaar. In de loop van de middag vertrek naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.

 

 

Attentie:
Het is ons streven u de best mogelijke ervaring te bieden, maar besef dat flexibiliteit de sleutel is tot een succesvolle expeditie-cruise! Expeditie-cruises naar het Noordpoolgebied zijn sterk afhankelijk van ijs- en weersomstandigheden. Bovengenoemde plaatsen/locaties zijn voorbeelden van enkele van de vele bijzondere plekjes die Spitsbergen te bieden heeft en die wij verwachten te kunnen bezoeken.

De kans dat we Kvitøya bereiken en een volledige Spitsbergen-rondtocht is ongeveer 70 %. Mochten we vanwege het pakijs geen volledige rondreis kunnen maken dan zal er gepoogd worden een rondreis via de Hinlopen Straat te maken. Dit reisprogramma is enkel bedoeld als indicatie. Het programma kan variëren, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden en om zoveel mogelijk gelegenheden te bieden om wilde dieren te zien. Het definitieve programma wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. De gemiddelde vaarsnelheid van ms Plancius is 10,5 knopen.

Nota: Een reiziger op een expeditiecruise moet permanent paraat zijn voor actie. Soms kunt u vroeg in de morgen gewekt worden wanneer we langs een fantastische ijsberg of gletsjer varen bij vlakke zee, een uitzicht dat u niet mag missen. En soms midden in de nacht omdat er een ijsbeer is gezien op het ijs. Deze expeditie-cruise is onder begeleiding van gewapende gidsen.

 

 

Sprekers & Lezingen

Sprekers tijdens de inleidende middag


Dr. M.J.J.E. Loonen
Maarten Loonen brengt als poolonderzoeker al meer dan 25 jaar het gedrag van trekvogels en verandering in leefomgeving in kaart op Spitsbergen. Met andere Groningse wetenschappers bestudeert hij er walvisvaart, mijnbouw, toerisme, ecosystemen en de gevolgen van klimaatverandering. Hij behoorde tot het multidisciplinair onderzoeksteam van de Rijksuniversiteit Groningen dat met de Koninklijke Marine in 2014 meeging naar het eiland Jan Mayen om archeologisch en biologisch onderzoek te doen.
Op Spitsbergen werkt hij al twintig jaar in NyÅlesund waar het dorp zich ontwikkelde tot het grootste internationale onderzoeksstation in het Noordpoolgebied en waar zijn hutje zich ontwikkelde tot het Nederlands Poolstation. Tijdens zijn verblijf op Spitsbergen houdt hij een blog bij op www.poolstation.nl.
In 2015 nam hij het initiatief tot de grootste Nederlandse poolexpeditie ooit (bekend van weerman Peter Kuipers Munneke), om zicht te krijgen op de ecologische veranderingen wereldwijd.

prof.dr. Louwrens Hacquebord
Louwrens Hacquebord heeft dertig jaar onderzoek gedaan naar veranderingen in het poolgebied en de gevolgen daarvan voor het gebied zelf en de menselijke activiteiten aldaar. Hacquebord vertegenwoordigt Nederland in internationale organisaties als de International Arctic Science Committee (IASC) en Arctic Monitoring and Assessment Program (AMAP); organisaties die zich bezig houden met wetenschappelijk onderzoek en milieubescherming in het poolgebied. Ook was hij via IASC betrokken bij de Arctic Climate Impact Assessment die de invloed van klimaatsveranderingen in het poolgebied aangeeft.
In 2015 schreef hij: Wildernis, woongebied en wingewest, een geschiedenis van de poolgebieden

Sprekers op locatie


prof. dr. R. Bintanja
Richard Bintanja promoveerde in 1995 aan de Universiteit van Utrecht op Antarctische meteorologie en klimatologie, en heeft sindsdien een aantal onderzoeksreizen naar beide polen gemaakt om meteorologische metingen te verrichten en het klimaat tot 3 miljoen jaar geleden te onderzoeken. Momenteel gebruikt hij klimaatmodellen om toekomstige polaire klimaatveranderingen te begrijpen. Hij is auteur van meer dan 110 wetenschappelijke artikelen en is naast klimaatonderzoeker van het KNMI sinds 2017 honorair hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen als klimaat- en milieuonderzoeker. Hij is tevens hoofdredacteur van het wetenschappelijk tijdschrift Meteorologica, en auteur van zes romans.

Ramsey Nasr
In 2000 debuteerde Ramsey Nasr als dichter met de bundel 27 gedichten & Geen lied, die werd genomineerd voor zowel de C. Buddingh’-prijs als de Hugues C. Pernathprijs. Een jaar later debuteerde hij als prozaschrijver met de novelle Kapitein Zeiksnor & De Twee Culturen, gevolgd door Twee libretto’s. Op 28 januari 2009 werd Ramsey Nasr voor een periode van vier jaar benoemd tot Dichter des Vaderlands. Hij trad hiermee in de voetsporen van Gerrit Komrij en Driek van Wissen. Eind oktober 2012 zag na een jaar van heimelijke inspanningen een grootschalig cd-project het licht: Hier komt de poëzie! is een 7-cd-box die een persoonlijke keuze uit de Nederlandstalige poëzie bevat, van de Middeleeuwen tot en met de Vijftigers. Het bijzondere aan deze bloemlezing van 350 gedichten is dat de poëzie enkel te beluisteren is. Na het dichterschap des vaderlands koos Nasr voor een radicaal nieuwe koers, of liever, een oude: sinds mei 2013 behoort hij tot het vaste ensemble van ITA. In 2015 won hij de Louis d'Or voor zijn rol in The Fountainhead. Naast acteur is Nasr ambassadeur van wetenschappelijke poolexpedities en gaat hij zo vaak als hij kan mee om zijn enthousiasme voor het poolgebied te delen.

 

 

Boekingsinformatie


Reisperiode: 16 t/m 27 augustus 2019
Prijs per persoon: vanaf € 5995,- afhankelijk van de gekozen hutcategorie

Inclusief: Vliegreis Amsterdam – Oslo v.v., vliegreis Oslo-Spitsbergen v.v. met twee hotelovernachtingen: in Longyearbyen en in Oslo, overnachtingen, maaltijden, koffie, thee en snacks aan boord van het schip, alle activiteiten tijdens de expeditie en lezingen aan boord, alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis, gebruik van rubberlaarzen, transfers en bagageafhandeling tussen de luchthavens, diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord, AECO toeslagen en gouvernementele belastingen, reader, voorbereidende bijeenkomst
Exclusief:Bagage, Annulerings- reisverzekering (zéér aanbevolen), maaltijden aan wal, extra bagage en kosten van persoonlijke aard; kosten voor de bar; telecommunicatie; gebruik van de wasserij; de (gebruikelijke) fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt), bijdrage stichting Calamiteitenfonds € 2,50,- per boeking (max. 9 personen), administratiekosten € 25,- per boeking.

Annulering: Bij annulering door de reiziger gelden altijd annuleringskosten.Voor bootreizen gelden aangepaste annuleringsvoorwaarden.
Reisvoorwaarden: Algemene informatie over de aanbetaling, annuleringskosten en overige voorwaarden zijn te vinden op hun website: klik hier. Voor alle bootreizen gelden tevens aangepaste percentages en betalingstermijnen.
Aanbetaling: De aanbetaling van deze bootreis is 50% van de reissom, te voldoen binnen 7 dagen na boeking.

Fysieke conditie: U moet over een goede gezondheid en een redelijke conditie beschikken, en in staat zijn 3 tot 4 uur per landing te wandelen. Hoewel we ook vaak varen om de geplande route te volgen willen we zoveel mogelijk tijd aan land doorbrengen. Het staat u vrij om tijdens een landing aan boord van het schip te blijven, bijvoorbeeld wanneer landingen te vermoeiend of zwaar zijn. In de poolgebieden zijn weinig tot geen havens of kades om aan te leggen. Om op de afgelegen stranden of rotskusten aan land te gaan gebruiken we 2 zodiacs, stabiele rubberboten. Om deel te nemen aan de landingen per zodiac moet u in staat zijn om van het schip via een zogenaamde gangway, een metalen trap, af te dalen in de zodiac. De bemanning zal u daarbij assisteren. Dit zal steeds beter gaan na een paar keer oefenen. Aan land kan het glad en rotsachtig zijn. U reist in een afgelegen gebied, zonder toegang tot geavanceerde medische faciliteiten, dus u kunt niet aan deze expeditiereizen deelnemen wanneer u een levensbedreigende aandoening hebt of als u dagelijkse medische zorg nodig hebt.


Prijzen p.p.

Cat.

Huttype

Prijs

I.

4-persoonshut met patrijspoort

 € 5.995,00

II.

3-persoonshut met patrijspoort*

€ 6.995,00

III.

2-persoonshut met patrijspoort

€ 7.795,00

 

IV.

2-persoonshut met raam*

 € 8.295,00

V.

2-persoonshut superior

€ 9.495,00

 

*Ook op indeling mogelijk

 Reis boeken

Wilt u deze reis boeken? Boek direct op onze websiteReis boekenInformatie aanvragen

Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.
Daarna kunnen wij u een passend reisvoorstel doen.

Offerteaanvraag

* Verplichte velden