Groter dan het leven

Koen Vossen
29,90
Op voorraad
SKU
9789024466122
Bindwijze: Paperback
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

Een grotere avonturier dan Jan Fabius is in Nederland nooit geboren. Als oorlogscorrespondent was hij getuige van de Balkanoorlog van 1912-1913, bezocht hij de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog, kwam hij na een verhoor door Stalin in een Russische cel en overleefde hij ternauwernood de Japanse bombardementen op Shanghai. Als officier nam hij deel aan een chaotische vredesmissie in Albanië, vloog hij in de eerste Farman-vliegtuigen en raakte hij in Japanse krijgsgevangenschap.

Na 1945 begon hij met zijn eigen weekblad een eenmansguerrilla tegen het establishment. Als overtuigd imperialist en nationalist kon hij het verlies van Nederlands-Indië moeilijk verkroppen. In 1956 belandde hij in de gevangenis nadat hij als een van de eersten had bericht over de invloed van gebedsgenezeres Greet Hofmans op Paleis Soestdijk. Met zijn uitgesproken persoonlijkheid en controversiële opvattingen bleef hij tot aan zijn dood de ruzies en schandalen aan elkaar rijgen. In dit boek opent Koen Vossen het verloren universum van Jan Fabius, waarin stoutmoedige avonturen en bedenkelijke opvattingen voor het oprapen lagen.

Koen Vossen is politiek historicus en doceert politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij schrijft regelmatig in het Historisch Nieuwsblad en De Groene Amsterdammer. Zijn boek Rondom Wilders. Portret van de PVV  was genomineerd voor de Prinsjesboekenprijs.

 

Over Rondom Wilders:

‘Het beste boek over Wilders en de PVV tot nu toe.’ – de Volkskrant *****

‘Etiketten en mythes verfrissend ontrafeld’ – Het Parool ****

‘De auteur blinkt uit in nuchterheid en degelijkheid’ – Trouw

Meer informatie
Auteur(s)Koen Vossen
ISBN9789024466122
BindwijzePaperback
Aantal pagina's336
Publicatie datum20240628
Breedte151 mm
Hoogte230 mm
Dikte26 mm
Bestanden bij dit product
Back to top