India

Gie Goris
29,99
Op voorraad
SKU
9789401496766
Bindwijze: Paperback
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

India wordt de volgende wereldmacht, hoor je vaak. Dat klopt niet. India is al een wereldmacht. Het land is cruciaal voor een stabiele wereldpolitiek, de mondiale economie en de aanpak van milieu- en klimaatuitdagingen. Met 945 miljoen stemgerechtigden is het de grootste democratie ter wereld. India is een kernmacht - alleen de VS en China besteden meer aan defensie - en doet volop mee in de space race. De Indiase economie is de vijfde grootste ter wereld. Premier Narendra Modi wordt van Washington tot Tokio met open armen ontvangen.

Wie de wereld wil begrijpen, kan dus niet langer om India heen. Maar wat weten we eigenlijk echt over India? Terwijl China met veel aandacht gaat lopen, blijft onze kennis over die andere Aziatische reus doorgaans beperkt tot gemeenplaatsen.

Door zijn decennialange ervaring in het land en de honderden gesprekken die hij met de Indiërs voerde, is Gie Goris in staat om achter de duizelingwekkende cijfers en voorbij de clichés te kijken. In dit boek schetst hij een land dat zichzelf presenteert als goeroe van de wereld, maar tegelijk met grote interne problemen kampt. Het autoritaire hindoenationalisme dreigt media, minderheden en oppositie monddood te maken. Eeuwenoude ongelijkheden dwarsbomen de toekomstdroom van 500 miljoen jongeren.

Goris biedt niet alleen het broodnodige inzicht in een onzichtbare gigant. In een onzekere tijd van conflict en polarisering geeft hij ook context en duiding voor iedereen die geïnteresseerd is in de maalstroom van de wereldgebeurtenissen.

 

'Weinig westerse journalisten kennen India zo goed.'
- Amitav Ghosh

'Even noodzakelijk als lezenswaardig. Ik bewonder Gie Goris al jaren.'
- David Van Reybrouck

Meer informatie
Auteur(s)Gie Goris
ISBN9789401496766
BindwijzePaperback
Aantal pagina's336
Publicatie datum20240327
Breedte155 mm
Hoogte240 mm
Dikte36 mm
Bestanden bij dit product
Inkijkexemplaar.pdf (435.28 kB)
Back to top