Is het leven niet prachtig!

Max Velthuijs
29,99
Op voorraad
SKU
9789025885144
Bindwijze: Hardback
  • Bestel Is het leven niet prachtig! en krijg het luisterboek t.w.v. €14,99 cadeau
  • Een prachtige voorleesbundel met acht bijzondere verhalen
Lees meer
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 1,95
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
  • Bestel Is het leven niet prachtig! en krijg het luisterboek t.w.v. €14,99 cadeau
  • Een feest om te lezen en om cadeau te krijgen!
  • Perfect voor kinderen én volwassenen
  • Luxe, rijk geïllustreerde en verzorgde editie 

Een prachtige bundeling van acht klassieke verhalen van meesterverteller en tekenaar Max Velthuijs, bekend als ‘de vader van Kikker’. Met onder andere de klassieker Kikker is verliefd, Kikker in de kou, Olifant en de tijdmachine en andere bekende verhalen uit Velthuijs’ oeuvre.

Deze luxe, rijk geïllustreerde en verzorgde editie is voorzien van een leeslint en blauw op snee. Alle verhalen zijn voorzien van een inleiding met een inkijkje in het leven van Velthuijs, verbonden met het verhaal. Een biografisch nawoord doet recht aan de bijzondere ontdekkingstocht van Max Velthuijs. 

Inhoud: 
De jongen en de vlieger *  De koning en de windmolens *  De jager en de haas *  Klein-Mannetje helpt een vriend *  Kikker is verliefd *  De trouwe dienaar *  Olifant en de tijdmachine *  Kikker in de kou

Inkijkexemplaar
Kikker & Max Velthuijs
Kikker

In de wereld van Kikker en zijn vrienden Eend, Haas, Varkentje, later ook Rat en Beertje, bestaat geen gevoel voor status: iedereen is gelijk. Elk dier heeft zijn eigen karakter en zijn eigen vaardigheden. Ondanks de soms ‘zware’ onderwerpen, zoals verdriet, angst, watersnood en de dood, weten Kikker en zijn vrienden van het leven te genieten. Zij zijn gelukkig met weinig en hun wereld is harmonieuzer dan die van ons. Er is altijd een boodschap in Velthuijs’ boeken, maar hij brengt die als een algemene, universele waarheid. Op het eind is er steeds een positieve oplossing voor de dilemma’s van Kikker en zijn vrienden. Hun avonturen spreken niet alleen kinderen aan, maar raken ook een gevoelige snaar bij volwassenen.

Max Velthuijs

Max Velthuijs werd op 22 mei 1923 geboren in Den Haag en overleed 25 januari 2005 in dezelfde stad. Ruim 1 miljoen boeken van hem vonden hun weg naar huiskamers, scholen en bibliotheken over de hele wereld. Kikker was zijn alter ego, een even sympathieke als naïeve optimist. 'Is het leven niet prachtig!' was zijn motto. In 1962 begon Max Velthuijs met het illustreren van kinderboeken. Max Velthuijs werkte soms wel een jaar aan een boek. Het was niet ongewoon als hij een tekening vijf keer overdeed. In 2005 overleed Max Velthuijs, maar zijn werk is nog steeds springlevend. De verhalen over Kikker zijn in meer dan 35 landen vertaald, en zijn bewerkt tot een animatieserie en meerdere succesvolle musicals. Sinds 2008 verschijnen er nieuwe Kikker-boeken onder het toeziend oog van de Stichting Max Velthuijs. En in 2023, 100 jaar na zijn geboorte, wordt zijn leven en werk gevierd met een paar prachtige nieuwe uitgaven.

FAQ
Meer informatie
Auteur(s)Max Velthuijs
ISBN9789025885144
BindwijzeHardback
Aantal pagina's208
Publicatie datum20230517
Breedte219 mm
Hoogte288 mm
Dikte24 mm
Bestanden bij dit product
Inkijkexemplaar.pdf (322.68 kB)
Back to top