Mijn koningin

Jean-Baptiste Andrea
21,00
Op voorraad
SKU
9789493367012
Bindwijze: Paperback
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
Mijn koningin, het debuut van Prix Goncourtwinnaar 2023 Jean-Baptiste Andrea, is een ode aan vrijheid, aan de verbeelding en excentriciteit. Een coming of age-roman waar alles echt is, alles een droom, alles een verhaal.

Vallée de l’Asse. Provence. Zomer 1965. Shell is geen kind als elk ander kind. Shell is een vertederend kind, ontroerend in zijn naïviteit. Hij woont alleen met zijn ouders op een tankstation. Nadat hij het naliet kreupelhout in brand te steken, besloten zijn ouders hem in een instituut te plaatsen. Maar Shell geeft de voorkeur aan het voeren van oorlog, om te bewijzen dat hij niet langer een kind is. Hij neemt het pad bij het tankstation naar het plateau achter zijn huis, maar eenmaal daar aangekomen is er geen oorlog gaande. Alleen de stilte en de geuren van de doornige struiken. En een meisje, Viviane. Met haar wordt alles anders, en het onmogelijke wordt werkelijkheid.

Samen brengen ze de zomer door, om de natuur en verborgen plekken te ontdekken. Shell keert niet terug naar huis, maar houdt zich schuil in een hut in het bos. Hij laat ons de wereld achter de horizon ontdekken. Zijn naïviteit transformeert alles in waarheid, geeft een nieuwe betekenis aan de elementen, de kleine en grote momenten van het leven.

Temidden van landschappen van vergeten valleien en oneindige vlaktes, creëert Jean-Baptiste Andrea een verhaal met vreemde, abnormale karakters; of liever gezegd, perfect normale wezens in een wereld van omgekeerde waarden. Mijn koningin is een poëtisch verhaal, puur, gevoelig, in een licht vervreemdende atmosfeer die doet denken aan Le Petit Prince. Een roman over verschillen, over degenen die zien en voelen wat anderen niet zien en voelen, een roman over de moeilijkheid om volwassen te worden.

‘Jean-Baptiste Andrea schets op een meeslepende wijze de ondoorgrondelijke ideeën en fantasieën van deze intrigerende jongen en laat de volwassen lezer zien dat er meer is dan alleen de logische en geordende wereld die we om ons heen gecreëerd hebben.’
– Arjen van Meijgaard, Tzum

Jean-Baptiste Andrea, geboren in 1971, is een schrijver, scenarioschrijver en Franse regisseur, die in 2023 de meest prestigieuze literaire prijs van Frankrijk ontving, de Prix Goncourt. Zijn werken staan bekend om hun verhalende en emotionele kracht, verhalen over de kindertijd, over vriendschap, kunst, liefde en verlies.

Zijn tweede roman, Honderd miljoen jaar en een dag, bevestigde deze enthousiaste ontvangst van lezers en betekende zijn definitieve doorbraak als romanschrijver. In maart 2024 verschijnt bij Oevers zijn derde roman, Duivels en heiligen, waarmee hij de RTL-Lire Grand Prix won.

In 2023 won Andrea met Waak over haar (Veiller sur elle) de Prix du Roman Fnac én de Prix Goncourt 2023, Frankrijks belangrijkste literaire onderscheiding. Waak over haar, Andrea’s vierde roman, gaat over de liefde tussen twee mensen die elkaar nooit hadden mogen ontmoeten: Viola en Mimo. Viola Orsini is de erfgename van een prestigieuze familie uit Genua, en Mimo, een briljante leerling-beeldhouwer, werd geboren in armoede. Waak over haar verschijnt in november 2024 bij Oevers.
Meer informatie
Auteur(s)Jean-Baptiste Andrea
ISBN9789493367012
BindwijzePaperback
Aantal pagina's168
Publicatie datum20240322
Breedte126 mm
Hoogte200 mm
Dikte16 mm
Back to top