Typisch Nederland

Jan Dirk van der Burg
29,95
Op voorraad
SKU
9789462086661
Bindwijze: Paperback

Veel gelezen rubriek uit NRC.

Lees meer
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
Typisch Nederland rekent seriematig af met het idee dat Nederland zo’n normaal land is. Het immer nutteloze slingerhekje, de veelzijdigheid van het polderboeddhisme, het gecamoufleerde klikoleven of de solitaire palmboom in de onderhoudsarme voortuin: droogkomische reflecties van het Nederland dat iedereen herkent, maar nog nooit zo bij elkaar heeft gezien. Jan Dirk van der Burg, Fotograaf des Vaderlands (2018 – 2022) en bekend van NRC en de Volkskrant, doorkruiste de afgelopen jaren het land op zoek naar de hoogtepunten van onze ongewone alledaagsheid. Het Nederland waar de drang om zich te onderscheiden en de drang om ergens bij te horen vechten om aandacht. Het fotografische goud wat daartussen ligt is tevens de gevaarlijkste bijwerking van dit boek: u zal nooit meer op dezelfde manier om u heen kunnen kijken. En dat is fantastisch.
Inkijkexemplaar
Over Jan Dirk van den Burg, Fotograaf des Vaderlands

Jan Dirk van der Burg (Voorburg, 1978) is nog tot en met het einde van het jaar de Fotograaf des Vaderlands. Al vier jaar lang is hij Ambassadeur van de Nederlands Fotografie en probeert hij het publiek bewuster naar de fotografie te laten kijken.

Maandelijks maakt hij voor NRC een beeldverslag van Nederland in de veelgelezen rubriek "Typisch Nederland". Voor de Volkskrant maakt hij de rubriek #heerlijkgenieten. Bekend werd hij door zijn boek Olifantenpaadjes en hij maakte samen met Marcel van Roosmalen het boek Nederland onder het Systeemplafond.

“Droogklotige flitsfotografie noem ik het soms, waarbij ik mijn onderwerpen zo sec mogelijk vastleg. Humor is een belangrijk stijlmiddel in mijn werk. Ik noem mezelf fotograaf, en als ik een chique dag heb wordt dat documentaire fotograaf.”

Meer informatie
Auteur(s)Jan Dirk van der Burg
ISBN9789462086661
TaalNederlands
BindwijzePaperback
Aantal pagina's272
Publicatie datum20220718
Out Of Stock Textwegens groot succes is Typisch Nederland voorlopig in herdruk.
Breedte216 mm
Hoogte292 mm
Dikte25 mm
Bestanden bij dit product
Back to top