Over coaching wordt veel gezegd en geschreven, maar er wordt nog maar weinig gebruik gemaakt van wetenschappelijke kennis rondom coaching. Dat is zonde, want de wetenschap kan ons waardevolle antwoorden geven op uiteenlopende vraagstukken. Moeten coach en coachee op elkaar lijken voor de beste resultaten? Is online coachen wel effectief? Kan dat ook met een chatbot in plaats van met een echte coach? Kan een leidinggevende een goede coach zijn? Is coaching een overbodige luxe? Heb je werkelijk iets aan wandel- of paardencoaching? Vaak doen over dergelijke vraagstukken de wildste verhalen de ronde. Maar hoe zit het nou echt?
In ‘Zin en onzin over coaching’ wordt met een wetenschappelijke bril gekeken naar deze en andere actuele kwesties. En Eefje Rondeel (wetenschapper) en Aveline Dijkman (coach, opleider en supervisor) bespreken de wetenschappelijke tussenstand na aan de keukentafel. Zo kun jij als professional nog beter gefundeerde keuzes maken.
Of je nu overweegt om coach te worden, een beginnende of gevorderde coach bent, coaches opleidt of je bezighoudt met de inzet van coaching binnen organisaties: dit boek is onmisbaar voor iedereen die het vak van coach serieus neemt.