Birdie Luchtkwaliteitssensor

Adviesprijs 195,00 Speciale prijs 165,00
15% Korting
Op voorraad
SKU
5700002265005

Birdie meet het CO2-gehalte in huis. Als deze te hoog is, draait Birdie om, een herinnering om de luchtkwaliteit te verbeteren, bijvoorbeeld door te ventileren. Zodra de luchtkwaliteit verbetert, "komt de vogel tot leven" en zit hij weer op zijn zitstok

Lees meer
Levertijd 1-2 werkdagen Gratis thuisbezorgd
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
  • Prijswinnende CO2 meter voor betere luchtkwaliteit binnen
  • Speels en intuïtief ontwerp
  • Werkt maar liefst 8 maanden met één oplaad beurt

Birdie is een bekroonde luchtkwaliteitsensor met een speels en intuïtief ontwerp en gebaseerd op de historische functie van kanaries om de luchtkwaliteit in de mijnen te laten zien.
Birdie houdt binnenshuis het kooldioxideniveau in de gaten. Als de waarde te hoog wordt, gaat Birdie ondersteboven hangen, waarna maatregelen genomen moeten worden om de luchtkwaliteit te verbeteren, bijvoorbeeld door te ventileren. Wanneer de luchtkwaliteit verbetert, komt de vogel “weer tot leven” en gaat hij op de baars zitten.
Birdie is een speelse manier om de aandacht te vestigen op slechte lucht in woningen, klaslokalen en kantoren.

Gezond wonen, werken en studeren
Vermijd te hoge CO2-waarden (>1.000ppm)
Vooral kinderen zijn gevoelig voor hoge concentraties CO2.
Als de concentratie te hoog wordt, kan dit leiden tot: Vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn, verminderde concentrati of een verzwakt immuunsysteem.

 

Over het merk

We brengen het grootste deel van ons leven binnenshuis door met een slechte luchtkwaliteit. Een enorm, maar onzichtbaar probleem, waarvan Hans dacht dat het om een zichtbare oplossing vroeg. Dus zocht hij er een en dacht aan ‘de kanarie in de kolenmijn’. Pliiiing! en het idee was geboren.

Hij belde onmiddellijk zijn oude vriend Andreas om te vragen of hij een bedrijf wilde beginnen. Hij zei ja en de twee vrienden gingen door met het omzetten van het idee in werkelijkheid.

Nadat ze beseften hoe duur het was om een nieuw innovatief product te ontwikkelen, produceren en distribueren, besloten ze een crowdfundingcampagne te lanceren om geld in te zamelen. Op 5 april 2022 lanceerden ze een campagne op Kickstarter, waarmee ze in 30 dagen bijna $ 500.000 ophaalden. De twee ondernemers waren onder de indruk van de steun die ze kregen van duizenden klanten in meer dan 63 landen van over de hele wereld.

Wat begon als een hobbyproject, groeide al snel uit tot een fulltime bezigheid voor de twee vrienden die nu op een missie zijn om de binnenluchtkwaliteit in miljoenen huizen, kantoren en scholen over de hele wereld te verbeteren.

Product video
Specificaties
Prijzen Design Educates Awards 2022; A’ Design Award 2022 voor productontwerp
Levensduur batterij ongeveer 8 maanden
Inclusief USB-oplaadkabel en muurbeugel voor wandmontage
Drempel > 1000 ppm CO₂ gedurende meer dan 10 minuten
Kleur wit/geel
Materiaal; gerecycled plastic;
Afmetingen L 180 x B 110 x H 80 mm
Gewicht 425g
Garantie 2 Jaar
Back to top