Georgina Hayden
Nistisima
NRC Recensie
€ 30,95
Levertijd 1-2 werkdagen Verzendkosten € 2,95
Omschrijving
Traditioneel vegan uit de Mediterranée & omstreken
Vegan is de trend ontstegen en een blijvend fenomeen in onze westerse maatschappij. Minder bekend is dat vanuit de mediterrane orthodoxie al eeuwenlang in de vele vastenperiodes (200 dagen per jaar in totaal!) alleen plantaardige gerechten werden genuttigd. Ontdek al deze heerlijkheden met 'Nistisima', een boek mediterrane vegan gerechten vanuit eeuwenoude tradities.
Proef de plantaardige heerlijkheden uit landen als Cyprus, Griekenland, Libanon en Jordanië: gegrilde roodlof met granaatappel, orzo en walnoten of een venkelsla met peer en amandelen. Stoofschotels met peulvruchten en granen als 'maghmour' (kikkererwten met aubergine, tomaat en gedroogde munt) of 'spanakoriz', rokerige citroenrijst met spinazie en tomaat. Of maak 'lagana', het traditionele sesambrood op Schone Maandag, de eerste dag van de veertig dagen vasten voor Pasen, in Griekenland.
Van salades, dips en pickles, rijke groentegerechten en gerechten op basis van peulvruchten, pasta en rijst tot en met zoete heerlijkheden, traditionele broden en geconserveerde eetwaar als dadel-kardemomboter, ingelegde walnoten, drankjes en meer. Met de authentieke en traditionele vegan recepten uit de oost-mediterrane keuken breid je je vegan repertoire aanzienlijk uit.
Meer informatie
ISBN | 9789461432711 |
---|---|
Aantal pagina's | 304 |
Datum van verschijning | 20220408 |
Breedte | 197 mm |
Hoogte | 253 mm |
Dikte | 30 mm |
Bijlage
Inkijkexemplaar.pdf (472.82 kB)
Ontvang als eerste bericht over de meest exclusieve aanbiedingen
Bedankt, je bent nu ingeschreven!
Je bent al ingeschreven met dit
e-mailadres