Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie
Voelbare kwaliteit en uitstekende warmteverdeling
Inclusief gratis pannenbeschermers
Een koekenpan met antiaanbaklaag mag niet ontbreken in de keuken. Het Nederlands DUCQ heeft koekenpannen ontwikkeld met de beste 3-laags antiaanbaklaag (vrij van PFOA). Wat je ook gaat bakken; met deze koekenpan wordt koken een eitje. Zelfs zonder boter of olie. Deze set bestaat uit een koekenpan van 20cm, een braadpan van 26 cm en pannenbeschermers. De stevige koekenpan is opgebouwd uit 3 lagen waardoor de pan de warmte optimaal verdeelt. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. De ergonomische handgreep is met nagels aan de pan vastgezet en deze wordt tijdens het koken niet heet. De omgevouwen rand maakt de pan extra duurzaam en de afgeronde bodem kan geen krassen veroorzaken op de kookplaat. Na gebruik mag de pan gewoon in de vaatwasser, net zo handig.
Met de braadpan bereid je de heerlijkste rollade, een hele kip of smakelijk suddervlees. Ben je gek op risotto of een echte liefhebber van stoofschotels? Ook die gerechten maak je natuurlijk in deze braadpan. Met de fijne handvatten til je ook een volle pan makkelijk op en dankzij de doordachte vormgeving worden ze veel minder snel warm en heb je hier geen pannenlappen bij nodig. De pan heeft een diameter van 26cm en is geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie. De RVS pan is ook geschikt voor kookplaat afzuiging.
Onderhoud
Laat de pannen afkoelen voordat je ze afspoelt. Gebruik bij het schoonmaken warm water voor de binnenkant van de DUCQ pan. Koud water in een hete pan kan uitzetting van het metaal veroorzaken hetgeen tot vervorming kan leiden. De pan is vaatwasserbestendig maar is ook eenvoudig met de hand schoon te maken door de uitstekende antiaanbak eigenschappen. Voorkom krassen en gebruik geen staalwol of schuurspons. DUCQ adviseert de pan te poetsen met een zachte micro-vezel doek om krassen te voorkomen. Gebruik panbeschermers bij het opbergen van de antiaanbakpannen om krassen en beschadigingen aan de randen te voorkomen.
Over het merk
De naam DUCQ verwijst naar Josep DUCQ die op één van de vele VOC-schepen gevaren heeft die tussen 1600 en 1800 tal van kostbare en heerlijke specerijen zoals kaneel, peper en nootmuskaat naar Nederland hebben gebracht. Ingrediënten die toen absoluut een verrijking voor de Hollandse keuken waren. Dat gevoel van verrijking en echt iets toevoegen aan jouw keuken, dat wil DUCQ ook met hun pannen. Jarenlange kennis en ervaring zijn in de pannen van DUCQ gestopt, letterlijk. Van buitenkant tot binnenkant en van tussenlaag tot coating: alles wat zij weten over koken en over pannen, hebben zij in de producten verwerkt. Hierbij wordt design en kwaliteit moeiteloos gecombineerd met gebruiksgemak en een lange levensduur.