set 100 meesterwerken en Grote Atlas van de Vlaamse Meesters

CODART & Gunter Hauspie

0,00

Niet leverbaar

SKU
kunstboeken-plu
Bindwijze: Paperback en Hardback

Geniet van deze prachtige kunstwerken en van de verhalen erover.

Lees meer
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Gratis retourneren binnen 14 dagen
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving

100 Meesterwerken, Nederlandse en Vlaamse kunst 1350-1750

Museumconservatoren wereldwijd kozen de afgelopen twee jaar de belangrijkste kunstwerkenvan de Lage Landen uit de periode 1350 - 1750. Honderd conservatoren Nederlandse en Vlaamse kunst, uit 78 musea uit twintig landen stelde deze lijst samen. De gloednieuwe CODART Canon 100 Meesterwerken, Nederlandse en Vlaamse kunst 1350-1750 is een weloverwogen selectie, een lijst van honderd cruciale meesterwerken uit verschillende disciplines, die tussen grofweg 1350 en 1750 in de Lage Landen ontstonden of elders werden gemaakt door kunstenaars die uit het huidige Nederland en België afkomstig waren. Het is een onmisbaar standaardwerk voor elke kunstliefhebber.

Geniet van deze prachtige kunstwerken en van de verhalen erover.

Afmetingen: 285x245 mm

De Grote Atlas van de Vlaamse meesters

Een uitzonderlijk kunstwerk kan je raken, nieuwsgierig maken, inspireren. Het kan je doenverlangen naar een plek waar je nog nooit bent geweest. Met De grote atlas van de Vlaamse meesters kunt u wel naar de plekken waar die kunstwerken gemaakt zijn. U ontdekt de leefwereld van drie Vlaamse meesters die tussen de 15de en de 17de eeuw de koers van de Schone Kunsten hebben getekend. U reist op het levenspad van Jan van Eyck, Peter Paul Rubens en Pieter Bruegel de Oude naar de plaatsen die hen gemaakt hebben tot de inspirerende kunstenaars die zij waren. Van het kleine Maaseik via metropolen Antwerpenen Brussel tot de paleizen van de grote vorstenpaleizen in Parijs, Madrid en Londen. Belangrijke data en fases in het leven van de kunstenaars worden uitgewerkt in teksten schitterende reproducties van hun belangrijkste kunstwerken. Dankzij het vele oude en nieuwe kaartmateriaal en de inspirerende routes wandelt u als het ware zelf mee ophet levensloop van de meesters.

De Grote Atlas van de Vlaamse meesters bestaat uit drie afzonderlijke titels; De Grote Bruegel Atlas, De Grote Rubens Atlas en De Grote Van Eyck Atlas en is geschreven door Gunter Hauspie, historicus en reisjournalist.

Afmetingen: 250x203 mm

Inkijkexemplaar
Meer informatie
Auteur(s)CODART & Gunter Hauspie
BindwijzePaperback en Hardback
Aantal pagina's224 & 586
Breedte245 & 203 mm
Hoogte 285 & 250 mm
Back to top