set New Italian + Indorock
New Italian - Sergio Herman
Italiaans eten. Comfortfood van de zuiverste soort. Net zoals zovelen onder ons is Sergio Herman al jaren in de ban van de Italiaanse eetcultuur. Wie wordt er niet gelukkig van een bord pasta? De Italiaanse keuken is over de hele wereld geliefd en behoort tot het culinair erfgoed, maar er lijken vaak alleen authentieke gerechten te worden gekookt; er wordt weinig met nieuwe smaakcombinaties geëxperimenteerd.
Daar brengt Sergio verandering in met zijn take op de ‘cucina nuova’. In meer dan zestig goed thuis te bereiden recepten presenteert hij gerechten die in de basis klassiek Italiaans zijn, maar altijd een eigen flow of karaktervolle twist hebben en echt blijk geven van zijn visie op de nieuwe Italiaanse keuken. Verwacht dus geen authentieke pasta carbonara met spek, eerder een carbonara met pipe rigate en noordzeekrab, of pappardelle met Zeeuwse mosselen en´nduja in plaats van met vongole.
Het is tijd om onszelf weer eens te verrassen in de Italiaanse keuken.
Sergio Herman (1970) kookte 25 jaar lang in het familierestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Sergio was sinds 2005 in het bezit van 3 Michelinsterren en stond 8 jaar in de top 50 van The World’s 50 Best Restaurants. Ondanks dit succes besloot hij in december 2013 de deuren van Oud Sluis te sluiten zodat hij zich kon toeleggen op nieuwe projecten. Hij ontpopte zich als gastronomisch ondernemer en opende diverse (sterren)restaurants, waaronder recent Le Pristine. Ook maakte Sergio succesvolle kookboeken en tv-programma’s.'
Indorock - Vanja van der Leeden
De titel van dit boek refereert aan een andere manier van Indonesisch koken, namelijk met een swingend nieuw elan. Indorock, maar dan tussen de pannen. Het is een knipoog naar de Indische immigrantenbandjes die vanaf eind jaren ’50 het Nederlandse muziektoneel betraden.
In Nederland kennen we vooral de Indische keuken, terwijl de Indonesische keuken natuurlijk nog veel meer in zich heeft. En met al zijn aromatische planten en specerijen knalt hij van de smaken: diepzuur van tamarinde, gedurfde hartigheid van trassi, boterige pandan, geurig citroengras, weelderige kokos, peperige laos.
Het kookboek Indorock herdefinieert de Indonesische keuken en steekt 'm in een nieuwe jas. Verwacht geen ingewikkelde fusion, maar verrassende nieuwe combinaties met het vertrouwde comfort food.
Indorock werd verkozen tot Gouden Kookboek van het jaar 2019
Vanja van der Leeden is chef, auteur en food stylist met een paar druppels Indonesisch bloed
ISBN | 9789038809878 + 9789038806761 |
---|---|
Taal | Nederlands |
Aantal pagina's | 304 + 328 |