Een handige basisgids voor iedereen die meer over eetbare paddenstoelen en (giftige) dubbelgangers wil weten: de beste vindplaatsen, herkenning, verzamelen, bewaren en bereiden. Je leert de belangrijkste soortgroepen en algemeen voorkomende eetbare soorten herkennen aan de hand van duidelijke beschrijvingen en foto’s.
- eetbare paddenstoelen: vindplaatsen, herkenning, verzamelen, bewaren en bereiden
- de belangrijkste soortgroepen
- de belangrijkste eetbare soorten met informatie over uiterlijk, vindplaats, smaak en bereiding
- dubbelgangers met extra uitleg als deze giftig zijn
Pas op voor giftige dubbelgangers!
Uit de pers:
'Goede foto's, heel leesbaar, compleet, uitstekende adviezen en goede tips voor de bereiding'
Do's en dont's van paddenstoelen verzamelen
- Vraag om toestemming. Veel natuurbeheerders vinden het niet erg als je wat voor eigen gebruik plukt, maar er zijn ook gemeenten waar wildplukken verboden is.
- Neem altijd twee gidsen mee, dan weet je zeker dat je de juiste soort hebt. Bij twijfel: laten staan.
- Pluk met respect voor de natuur. Verniel niets, breek geen takken af.
- Pluk nooit zeldzame soorten of een heel veld leeg.