Reisafstand 35 km / Reisduur 1 uur.
Vanavond genieten we van het welkomstdiner.
Populaire zoekopdrachten
Producten ()
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Het aanmaken van een account heeft vele voordelen:
Niet inbegrepen:
Tijdens deze rondreis ben je verzekerd van een verblijf in goede en zorgvuldig geselecteerde hotels, veelal centraal gelegen (en waar mogelijk) kleinschalige drie- of viersterrenhotels, of juist een verblijf op een bijzondere locatie. We hebben alvast nuttige informatie over de sfeer, ligging en faciliteiten op een rijtje gezet. De getoonde accommodaties bij de afbeeldingen voor deze rondreis zijn onder voorbehoud. Je verblijft mogelijk in een gelijkwaardig alternatief. Bij de reisbescheiden ontvang je de definitieve hotellijst.
Arion
Athene
Hotel Delphi
Delphi
Danae
Aegina
Filoxenia hotel
Kalavryta
Olympic Village
Olympia
Agamemnon
Nafplion
Faciliteiten
Op de aankomstdag kun je vanaf 15.00 uur in de accommodatie, op de dag van vertrek dien je uiterlijk om 12.00 uur de accommodatie te verlaten.
Er is parkeergelegenheid (€). Er zijn twee restaurants waaronder een à-la-carte en een Italiaans restaurant. In O’Learys Sports Bar kun je genieten van een drankje en een maaltijd. Er is geen lift, gratis wifi en een 24-uursreceptie. Er is een spa en wellnesscentrum met Finse en traditionele sauna’s, een stoomgrot en een Romeins bad (€). Ook zijn er diverse binnen- en buitenzwembaden.
Excursie zeekajakken
Inhoud
Na een korte instructie ga je de zee op met je kajak. Geniet van het voorbijglijdende landschap. Ook maken we onderweg een snorkelstop.
Duur
2 uur
Wanneer
In de ochtend van dag 4
Prijs
€ 40,- bij 4-10 personen en € 35,- vanaf 11 personen.
Inbegrepen
Kajak, zwemvest, alle benodigde materialen, aansprakelijkheidsverzekering, lokale gids, introductie uitleg en foto.
Opmerkingen
Deze excursie kun je in euro betalen. Je boekt en betaalt ter plaatse bij de reisleider. De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers van 4 personen.
Excursie suppen
Inhoud
Na een korte instructie ga je de zee op met je sup. Kan je blijven staan?
Duur
1 uur
Wanneer
In de ochtend van dag 4
Prijs
€ 25,- bij 4-10 personen en € 20,- vanaf 11 personen
Inbegrepen
Sup, alle benodigde materialen, aansprakelijkheidsverzekering, lokale gids, introductie uitleg en foto
Opmerkingen
Deze excursie kun je in euro betalen. Je boekt en betaalt ter plaatse bij de reisleider. De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers van 4 personen.
Bij een zorgeloze vakantie hoort ook een goede voorbereiding. Wij hebben heel veel algemene informatie over jouw vakantiebestemming en deze reis alvast overzichtelijk op een rijtje gezet.
Tijdens onze rondreizen staan wij, naast je handbagage, 1 koffer/tas per persoon van maximaal 20 kilogram toe. Dit in verband met de beperkt beschikbare bagageruimte in het lokale vervoer. De meest gangbare koffers/tassen met een rechthoekige vorm en ten minste 1 vlakke ondergrond worden geaccepteerd. Koffers of tassen met ronde of onregelmatige vorm en lange riemen die er uitsteken worden niet geaccepteerd.
Het kan zijn dat het aantal toegestane kilo's van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt hiervan afwijkt. Wij houden dit maximum gewicht aan, omdat de bus op jouw bestemming vanwege de veiligheid een beperkt gewicht mag vervoeren.
Specifieke bagage-informatie
Indien voor jouw reis specifieke bagage-informatie van toepassing is, dan zullen wij je middels de reisbescheiden informeren. Je kunt hierbij denken aan het reizen met een reistas in plaats van een harde koffer of een wijziging in het maximale gewicht in verband met binnenlandse vluchten.
De Griekse keuken wordt beschouwd als de bakermat van de mediterrane keuken. Brood (pita’s), wijn en olijfolie zijn tot op heden de basis van Griekse maaltijden. Deze ingrediënten worden aangevuld met lokale producten van het seizoen. Naast de bekende tzaziki, souvlaki en gyros, omvat de Griekse keuken nog veel meer. Er worden veel verse groenten, fruit, brood, kaas, salades en vis gegeten.
Voor Grieken is het ontbijt niet erg belangrijk. Vaak drinken ze hiervoor een kop koffie met een broodje. De lunch is de meest uitgebreide maaltijd en wordt tussen 13 en 16 uur genuttigd. Het avondeten is minder uitgebreid dan de lunch en begint vaak pas na 10 uur ‘s avonds.
De Griekse keuken is gevarieerd vanwege het vasteland en de eilanden. In het centrale deel van Griekenland worden geiten en schapen gegeten, maar er wordt ook kaas van de melk gemaakt. Denk aan de welbekende feta kaas. Bovendien groeit er hier veel graan, waardoor er ook veel brood en deegproducten hier vandaan komen. In het zuiden vind je varkens, olijfbomen en citrusbomen. Citroen wordt voor van alles gebruikt. Typisch Grieks is het combineren van citroen met ei om een bind- en smaakmiddel - avgolemono - te maken voor in soepen en sauzen. Uiteraard wordt er langs de kusten en op de eilanden veel uit de zee gegeten, zoals schelp- en schaaldieren en inktvissen. Grieken houden ook erg van zoetigheden, er is een groot aanbod van toetjes, gebak en ijs.
Typisch Griekse gerechten zijn moussaka (een soort Griekse lasagna met aubergine, aardappelen en gehakt), dolmadakia (druivenbladeren gevuld met rijst, pijnboompitten, kruiden en soms gehakt), spanakopita (een filodeeghapje gevuld met spinazie en pittige feta kaas) en keftedes (Griekse gehaktballetjes met tomatensaus en kruiden). Gyros - dun gesneden vlees - in een pitabroodje en souvlaki - gegrild vlees aan een spies - kent iedereen. Tzatziki mag zeker niet ongenoemd blijven. De populaire dipsaus wordt gemaakt van Griekse yoghurt, komkommer, knoflook en kruiden en wordt bij vrijwel alles geserveerd als bijgerecht. Voor de zoetekauw is er baklava: een dessert gemaakt van laagjes filodeeg gevuld met gehakte (pistache)noten en overgoten met honing of zoete siroop.
Vega(n) eten
Als vegetariër of veganist ondervind je niet veel problemen met het vinden van vega(n) eten in Griekenland. Grieken houden erg van vlees en vis, maar zijn ook bekend met vegetarisme en veganisme. Vooral in de steden vind je volledig vega(n) restaurants en cafés, maar ook in andere restaurants vind je altijd wel vegetarische of veganistische opties op de kaart.
Vegetariërs komen er met het Griekse eten makkelijk uit. Voor veganisten zijn mezzes, kleine hapjes, de uitkomst. Denk aan onder andere gegrilde groenten, olijven, pitabrood, fava (dip van gepureerde gele bonen), falafel en aardappelballetjes. Bestel een paar van deze hapjes en je hebt een complete en smaakvolle maaltijd. Andere vega(n) gerechten zijn onder andere briam (groenten en aardappelen uit de oven), griekse salade (voor veganisten zonder feta), gevulde wijnbladeren met rijst en moussaka (let op: hier zit bechamelsaus in).
Drinken en alcohol
In Griekenland vind je alle soorten dranken, van de bekende frisdranken tot fruitsappen. In een kafenio haal je koffie en thee, maar vaak ook een biertje of glas wijn. Koffie wordt op de Turkse manier gedronken. Het wordt gemengd met koud water en suiker. Daarna wordt het verhit in een speciaal steelpannetje en in kleine kopjes geserveerd met een flinke laag koffiedrab.
Het bekendste alcoholische drankje is natuurlijk ouzo: een anijslikeur die meestal als aperitief wordt gedronken. Het wordt vaak verdund met water en met ijs geserveerd. Op het eiland Lesbos wordt de meeste ouzo gemaakt. Metaxa is ook populair. Het is - net als ouzo - een destillaat van druiven, maar smaakt meer naar cognac. Hoe meer sterren op het etiket staan, des te meer jaren deze drank in vaten heeft liggen rijpen (een ster is een jaar). Naast ouzo en metaxa wordt er ook veel bier en wijn gedronken.
Drinkwater
Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Op sommige plekken is het kraanwater echter licht gechloreerd en kan het maag- en darmklachten veroorzaken. Bij twijfel kan water uit flessen worden gedronken, deze zijn overal verkrijgbaar.
Kosten (indicatie)
Ontbijt: € 5,- tot € 8,-
Lunch: € 7,- tot € 15,-
Diner: € 15,- tot € 25,-
(afhankelijk van jouw bestedingspatroon)
Heb je allergieën of speciale dieetverzoeken?
Dieetwensen kun je tijdens het boeken toevoegen. Wij geven deze dan door aan de geboekte accommodatie(s). Informeer daarnaast altijd bij aankomst het (restaurant)personeel, zij geven je graag advies.
Wanneer je een groepsreis met reisleiding maakt, meld dit dan ook aan de reisleider. Hij/zij helpt je graag. In de praktijk is het niet altijd mogelijk preferenties te realiseren en er is dan ook geen garantie.
Aan een preferentie kunnen geen rechten worden ontleend, het blijft tenslotte een voorkeur. Een preferentie toevoegen aan je reservering is kosteloos.
Is een dieetwens medisch essentieel voor jouw reis?
Bespreek voordat je een boeking maakt wat de mogelijkheden zijn voor jouw reis via 0252 - 6600 00.
Griekenland kent veel christelijke feestdagen en daarnaast ook nog terugkerende feestdagen die jaarlijks gevierd worden. De Orthodox-Griekse feestdagen vallen meestal op andere data dan katholieke of protestantse feestdagen, Pasen wordt bijvoorbeeld een week later gevierd dan in Nederland.
25 maart: Onafhankelijkheidsdag in Griekenland
23 april: St. Joris
1 mei: Dag van de Arbeid
14 juni: Dag van de Heilige Geest
15 augustus: Maria Hemelvaart
28 oktober: Ochi dag (Herdenking van de Tweede Wereldoorlog)
Op vele eilanden vieren de Grieken jaarlijkse festivals, die vaak door lokale gemeentes in de zomer worden georganiseerd. De Grieken houden van festivals en vieren hun feestdagen met een passie die typisch is voor mediterraanse landen.
Ook staat het in Griekse wet vastgesteld dat elke zondag een officiële feestdag is.
In Athene wordt jaarlijks het Athens – Epidauros Festival gehouden, een enorm kunstfestival met jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. Het meerdaagse festival is verspreid over de stad en wordt soms gehouden in oude Griekse theaters.
Voor meer informatie over de feestdagen in Griekenland, klik hier.
Tijdens groepsreizen in Griekenland stelt de reisleider aan het begin van de rondreis een gezamenlijke fooienpot samen. Zo hoef je niet de hele dag naar je portemonnee te grijpen om overal een kleine fooi achter te laten. Alle fooien voor de gehele groep worden hieruit in een keer betaald. Je kunt op die manier rustig van je vakantie genieten, zonder dat er ongemakkelijke situaties ontstaan als je twijfelt óf en hoeveel fooi ergens gebruikelijk is.
De hoogte van je bijdrage aan de fooienpot hangt af van de reisduur en de samenstelling van het reisprogramma. Het indicatiebedrag vind je terug onder het kopje Niet inbegrepen.
Fooien voor reisleiding
Fooien voor de reisleiding zijn niet inbegrepen in de fooienpot. Als richtlijn kun je circa € 1,- tot € 2,- per persoon per dag aanhouden, al naar tevredenheid.
Voor informatie over fooien in Griekenland, zie ‘Geldzaken en fooien’.
De lokale munt van Griekenland is de euro. Deze is ter plaatse vrijwel overal eenvoudig te pinnen.
Pinpassen, zowel bankpassen als creditcards, worden geaccepteerd bij bank- en pinautomaten met hetzelfde logo dat op je pinpas staat. Wanneer je geld opneemt met een bankpas of creditcard worden vrijwel altijd transactiekosten gerekend die variëren vaak variëren tussen de € 2,50- en € 3,-. Deze kosten worden tijdens het pinnen aangegeven. Vrijwel overal kun je contactloos betalen, ook met je telefoon. Bij tolpoorten is het handig om een creditcard bij de hand te hebben voor als je bankpas niet werkt.
Fooien
Het geven van fooien is in Griekenland alleen gebruikelijk als de service echt goed was. Fooi wordt op veel plekken gewaardeerd, maar maak het niet te gek. Soms wordt het namelijk niet altijd gewaardeerd. Vaak staat op de rekening couvert nog apart, dit is geen fooi maar een vaste prijs voor het brood en het gebruik van servies en bestek. Dit bedrag is vaak niet hoger dan een euro.
In toeristische eetgelegenheden is het geven van fooi gebruikelijk. Denk aan ongeveer vijf tot tien procent van de rekening. Ook hotelpersoneel, taxichauffeurs en lokale gidsen stellen een fooi erg op prijs.
Borg bij check-in
In veel landen is het gebruikelijk dat er bij check-in een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard worden voldaan. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check-out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van jouw drankjes en maaltijden goed na, zodat je weet waar je voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk.
Optionele excursies groepsreizen
Reis je met een groepsreis? Optionele excursies kan je gedurende de reis contant aan de reisleider betalen.
Je bent zelf verantwoordelijk voor het in bezit zijn van de juiste reisdocumenten.
Visum
Een visum voor een reis naar Griekenland is niet vereist voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dien je tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of je een visum nodig hebt. Fox aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien je dit nalaat.
Paspoort
Een paspoort of Nederlandse ID is vereist. Zorg ervoor dat je reisdocument nog enige tijd na terugkomst geldig is, mochten er onverhoopt onvoorziene gebeurtenissen voorkomen tijdens je reis.
Wat neem je zoal verder mee:
• Fotokopie van jouw paspoort (in geval van verlies of diefstal)
• Telefoonnummer alarmcentrale
• Telefoonnummer van je bank/creditcard instelling om bij verlies/diefstal je bankpas/creditcard te blokkeren
• Kopie van je polis van je reisverzekering
• Kopie van je medisch paspoort (evt. aangevuld met de Latijnse benamingen van je medicijnen)
• Telefoonnummer en e-mailadres van Fox
• Geld, bankpas en evt. creditcard (vergeet je pincodes niet)
Reizen met minderjarige kinderen
Alle kinderen dienen, ongeacht de leeftijd, verplicht een eigen paspoort te hebben. Heb je een toestemmingsformulier nodig? Raadpleeg de informatie van de Rijksoverheid om te kijken wat voor jouw persoonlijke situatie van toepassing is.
Paspoort wel of niet afgeven
Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land.
In principe kan je voor de registratie volstaan met het tonen/kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen.
Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen, maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer je een eigen kopie overhandigt of je eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor je paspoort.