Anne Wieggers, o.a. tuinexpert van BinnensteBuiten en hoofdredacteur van Gardeners’ World Nl, kweekt al van jongs af aan haar eigen eten. Iedere dag iets uit je eigen tuin eten is helemaal niet moeilijk. Het is lekkerder dan wat er te koop is, duurzamer, én je wordt er blij van.
In dit boek deelt Anne haar kennis en staat alles wat je nodig hebt om je eigen oogst te kweken, met oog voor bodem, biodiversiteit en klimaat. Anne vertelt je wat haar favoriete soorten zijn, en in een handige maandplanner laat ze zien hoe je ervoor zorgt, dat er jaarrond iets uit jouw tuin op tafel komt.
Anne Wieggers is tuinexpert bij BinnensteBuiten, waar ze uitlegt hoe je de biodiversiteit een boost geeft én een lekkere maaltijd kweekt. Daarnaast is ze hoofdredacteur van Gardeners’ World magazine, schrijft ze voor NRC over tuinieren, werkte ze onder meer als tuinontwerper en gaf ze kinderen (moes) tuinles. Ze schreef eerder de boeken ‘Duurzaam tuinieren’ en ‘Duurzaam tuinieren voor kinderen’ en 'Mijn moestuin, een heel jaar oogsten uit de tuin’.