De Marokkaanse keuken is rijk aan smaken door het gebruik van veel verschillende kruiden, maar is niet altijd scherp of heet. Komijn, koriander, paprika, gember, kurkuma, anijs en saffraan zijn de meestgebruikte smaakmakers. Vanwege het islamitische geloof wordt er geen varkensvlees gegeten, maar wel veel lam, kip en vis. Daarnaast staan ook veel vruchten en fruit op het menu. Ook honing en amandelen zijn belangrijke ingrediënten in verschillende gerechten.
Het nationale gerecht van Marokko is couscous, vaak gegeten met groente en/of kikkererwten. Tajine - een stoofpot van aardappelen, verschillende groenten en vlees - komt ook ontzettend veel voor, in allerlei soorten en maten. Het wordt in de gelijknamige aardewerken schotel bereid, wat als een soort oven fungeert.
De restaurants in de hotels en grote steden hebben meestal een Frans georiënteerde keuken. Ook de Marokkaanse gerechten ontbreken echter niet en vaak zijn er ook nog Spaanse en Italiaanse gerechten te verkrijgen.
Marokkanen houden ook ontzettend van zoetigheid. Dit is dan ook volop te krijgen. Een typisch Marokkaans dessert is beghrir: pannenkoekjes met boter en honing.
Vega(n) eten
Vegetarisch en veganistisch eten in Marokko is prima te doen. In de toeristische dorpjes en grote steden zijn er vaak restaurants met verschillende vegetarische en veganistische gerechten. Staat het niet op de menukaart? Dan kun je vragen of het mogelijk is iets vegetarisch te krijgen.
In Marokko vind je veel couscous en tajine. Vaak vind je van deze gerechten een vega(n) variant op de menukaart. Ook kun je Harira bestellen: een rijkgevulde soep met tomaten, kikkererwten, linzen en selderij als basisingrediënten.
Daarnaast vind je genoeg tussendoortjes. Noten, fruit, vruchten en bonen zijn er in overvloed.
Salades
Wees voorzichtig met het eten van salades. Deze worden gewassen met kraanwater en van de bacteriën in dat water kun je last krijgen.
Drinken en alcohol
Overal in Marokko krijg je thee aangeboden. Nana, een zoete muntthee, is de traditionele drank van Marokko. Sla niet zomaar een glas muntthee af als het aangeboden wordt, dit is heel onbeleefd. Vruchtensappen en -shakes - zoals verse limonade, grapefruitsap of jus d’orange - zijn ook erg populair en overal te bestellen.
Omdat het een Islamitisch land is, wordt alcohol vrijwel niet gedronken. Het kan wel door toeristen gekocht worden. Soms wordt er in bepaalde hotels geen alcohol geschonken. Je mag dan wel je eigen drank meenemen om dit bij je maaltijd of op je kamer te nuttigen.
Kosten (indicatie)
Ontbijt: € 2,- tot € 4,-
Lunch: € 3,- tot € 8,-
Diner: € 5,- tot € 10,- (in traditioneel restaurant)
(afhankelijk van jouw bestedingspatroon)
Heb je allergieën of speciale dieetverzoeken?
Dieetwensen kun je tijdens het boeken toevoegen. Wij geven deze dan door aan de geboekte accommodatie(s). Informeer daarnaast altijd bij aankomst het (restaurant)personeel, zij geven je graag advies.
Wanneer je een groepsreis met reisleiding maakt, meld dit dan ook aan de reisleider. Hij/zij helpt je graag. In de praktijk is het niet altijd mogelijk preferenties te realiseren en er is dan ook geen garantie.
Aan een preferentie kunnen geen rechten worden ontleend, het blijft tenslotte een voorkeur. Een preferentie toevoegen aan je reservering is kosteloos.
Is een dieetwens medisch essentieel voor jouw reis?
Bespreek voordat je een boeking maakt wat de mogelijkheden zijn voor jouw reis via 088 - 269 23 33.