Van Gogh schilderij - Korenveld onder onweerslucht (53 x 103,5 cm)

555,00
Op voorraad
SKU
887865

Het iconische schilderij Korenveld onder onweerslucht van Vicent van Gogh. Dit schilderij is een reproductie van museumkwaliteit en is tot stand gekomen volgens de gicléemethode. Inclusief certificaat en nummering op de achterkant. Het ingelijste formaat is ca. 53 x 103, 5 cm. Bij het schilderij wordt een hoogwaardige massief houtenlijst.

Lees meer
Levertijd 5-10 werkdagen Gratis thuisbezorgd
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Veilige en makkelijke betaalopties
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • Makkelijk bestellen ook zonder account
Afbeelding vergroten
Productomschrijving
  • Het iconische schilderij Korenveld onder onweerslucht van Vincent van Gogh 
  • Hoogwaardige reproductie volgens de fine art giclée methode, inclusief handgemaakte houten lijst
  • Verkrijgbaar in beperkte oplage (499 exemplaren), inclusief nummering en certificaat

In de laatste weken van zijn leven maakte Van Gogh een aantal indrukwekkende schilderijen van de korenvelden rond Auvers. Dit uitgestrekte veld onder een donkere hemel is daar een van. In deze landschappen probeerde hij 'triestheid, extreme eenzaamheid’ uit te drukken. De overweldigende emoties die Van Gogh in de natuur ervoer waren echter ook positief. Aan broer Theo schreef hij: ‘ik weet bijna zeker dat ik in die doeken datgene heb verwoord wat ik niet in woorden uit kan drukken, nl. hoe gezond en hartversterkend ik het platteland vind’. Het langwerpige formaat van Korenveld onder onweerslucht is ongebruikelijk. Het benadrukt de weidsheid van het landschap, net als de eenvoudige compositie: twee horizontale vlakken. 

Dit schilderij is een reproductie van museumkwaliteit en is tot stand gekomen volgens de gicleemethode. Deze kunstdruktechniek dankt haar naam aan het Franse woord gicler, dat stralen of vernevelen betekent. Nadat van het originele schilderij een digitaal bestand is gemaakt, brengt een inkjetprinter met ononderbroken inktstralen de verschillende kleurlagen aan op de ondergrond, in dit geval canvas. Sinds de introductie, eind vorige eeuw, zijn giclees een begrip geworden in de kunstwereld. In het geval van kwetsbare kunstwerken stellen sommige musea zelfs een giclee tentoon in plaats van het origineel. Dit schilderij is gemaakt in een gelimiteerde oplage van 499 exemplaren, genummerd en met een certificaat. Bij het schilderij wordt een hoogwaardige massief houtenlijst meegeleverd. Het formaat van dit schilderij is 53 x 103,5 cm.

Over het merk

Ars mundi is een van Europa’s grootste kunstuitgevers. ars mundi (Latijn voor: de kunstwereld) is een in Hannover gevestigd familiebedrijf met hart voor kunst dat al 75 jaar is gespecialiseerd in hoogwaardige reproducties. ars mundi werkt samen met musea en kunstenaars over de hele wereld en bezit voor het merendeel van de aangeboden kunstwerken een exclusieve licentie.

Specificaties
Afmetingen schilderij 53 x 103,5 cm (h x b)
Methode Fine art glicée methode
Kwaliteit lijst Handgemaakt, hout
Certificaat meegeleverd Ja
Nummering  Ja
Beperkte oplage Ja (499 exemplaren)

 

Back to top