De laatste mogelijkheid om te bestellen is zondag 30 november om 23:59 uur indien voorradig.
Feestmenu van meesterkok Nelson Tanate (per 2 personen)
–
Elke box is gevuld met seizoensgebonden ingrediënten die met respect voor natuur en vakmanschap zijn geproduceerd. Je kookt met verse groenten van lokale grond, ambachtelijke producten van kleine makers en pure ingrediënten zonder onnodige toevoegingen. Zo proef je niet alleen de volle smaak van het seizoen, maar draag je ook bij aan een bewuste en duurzame voedselketen. Koken wordt weer een eerlijke ervaring: met aandacht, eenvoud en kwaliteit.
De box is 2 dagen houdbaar.
Regulier menu:
- Amuse | Tartelette met een tartaar van pompoen, pittige cornichons van Kesbeke, Gerijpte kaas en geraspte Marigold eidooier
- Voorgerecht | Dutch yellowtail kingfish met gerookte bietjes van Kesbeke, gerookte amandel en Daikon Cress van Koppert Cress
- Hoofdgerecht | Dutch Wellington Nederlandse Ossenhaas van de Lindenhoff, puree van aardappel en zolderspek van John van Broekhuizen
- Dessert | Kerstbal: Nederlandse vanille van Koppert Cress, frisse stoofpeertjes en een warme saus van chocolade
Vegetarisch menu:
- Amuse | Tartelette met een tartaar van pompoen, pittige cornichons van Kesbeke, oude kaas en geraspte Marigold eidooier
- Voorgerecht | Nederlandse geitenkaas met een salade van quinoa, gerookte bietjes van Kesbeke en Daikon Cress van Koppert Cress
- Hoofdgerecht | Dutch Wellington Nederlandse gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood en spinazie
- Dessert | Kerstbal: Nederlandse vanille van Koppert Cress, frisse stoofpeertjes en een warme saus van chocolade
De bezorging vindt plaats op dinsdag 23 december voor als je het menu op 24 of 25 december wilt eten of op woensdag 24 december als je het menu op 25 of 26 december wilt eten. Er wordt tussen 08:00 en 18:00 uur geleverd. Je ontvangt één dag voor de levering rond 22.00 uur een tijdsvenster van 2 uur een e-mail met een update over de geschatte bezorgtijd en een track & trace-nummer. De box wordt bezorgd door Sous. De levering vindt plaats via gekoeld transport. Na levering is de box 2 dagen houdbaar.
Nee, het aanpassen van de bezorgopties is niet mogelijk. Na het plaatsen van de bestelling kan de gekozen bezorgdag of -tijd niet meer gewijzigd worden.
Omdat de box verse producten bevat, is het belangrijk dat er iemand aanwezig is om deze in ontvangst te nemen. Als je niet thuis bent, probeert de bezorger de box bij de buren af te geven (met het verzoek deze koel en droog te bewaren). Kan de levering niet plaatsvinden, dan gaat de box retour. In dat geval is geen herlevering of restitutie mogelijk.
Ja. De box wordt van verzending tot levering tussen 0 en 5°C bewaard en vervoerd. Plaats producten zoals vlees, vis en zuivel na ontvangst binnen 1 uur in de koelkast. En plaats de Kerstbal bak in de vriezer in de bal zit namelijk parfait. Elke menusoort wordt in een aparte doos geleverd. Bestel je bijvoorbeeld regulier voor 2 personen en vegetarisch voor 2 personen, dan ontvang je 2 dozen.
Ja, alle gerechten zijn stap voor stap uitgelegd en perfect te bereiden voor thuiskoks met een gemiddelde kookervaring. Je bent in totaal ongeveer 2 uur bezig met het bereiden en het afmaken van de gerechten.
Nee, het is niet mogelijk om verschillende menu’s in één box te combineren. Wel kun je meerdere boxen bestellen (bijv. een regulieren box per 2 personenen een vegetarische box per 2 personen).
De ontwikkel- en verpakkingskosten zijn te hoog.
Peper en zout, olijfolie, neutrale olie, eigeel. Oven, bakplaten, bakpapier, bakpannen, steelpannen, citrusrasp, bakkwast, garde, spatel, vleestang, dunschiller, koksmes.
Via een QR-code op de menukaart in de box krijg je toegang tot korte instructievideo’s waarin chef Nelson Tanate elk gerecht persoonlijk toelicht en voordoet.
Alle allergenen zijn opgenomen in de box en staan hieronder per gerecht vermeld:
Brood en boter
Gluten, lactose, gist
Amuse | Pompoen tartaar
Mosterd, ei, sulfieten, gluten, melk/lactose, vis, ui
Voorgerecht | Koningsvis, biet & amandel
Vis, noten (amandel), ui, ei, voedingszuren (E330, E270), conserveermiddelen (E260, E202, E211), soja, selderij, sulfiet en SO2, melk/lactose
Voorgerecht vegetarisch | Biet & amandel
Melk/lactose, noten (amandel), ui, gluten, soja, ei, voedingszuren (E330, E270), conserveermiddelen (E260, E202, E211), sulfiet, pinda, tarwe
Hoofdgerecht | Ossenhaas
Gluten, melk/lactose, varken, knoflook/ui, selderij, sulfieten
Hoofdgerecht vegetarisch | Paddenstoelen wellington
Paddenstoelen, melk/lactose, gluten, soja, knoflool/ui, sulfieten
Dessert | Kerstbal
Ei, gluten, melk/lactose, noten (pistache), soja, zwavel/sulfieten, gelatine (varken), chocolade, steenvrucht
Nelson Tanate groeide op in een omgeving doordrenkt met eten en gastvrijheid. Op zijn 16e schreef hij zich in voor de koksopleiding en vond al snel zijn plek in de keuken. Tijdens zijn studie werkte hij bij restaurant Dorset, waar vakmanschap en kwaliteit centraal stonden. In zijn laatste jaar bemachtigde Nelson een prestigieuze stageplek bij De Librije – en is daar sindsdien gebleven.
Stap voor stap, en vol creativiteit, klom Nelson op in de rangen – en werd al op 27-jarige leeftijd chef-kok. Vervolgens richtte hij zijn blik op de hoogste culinaire erkenning: de SVH Meestertitel. Na het verfijnen van zijn technische vaardigheden en het voltooien van de culinaire opleiding van Peter Klosse, slaagde Nelson in 2024, op 33-jarige leeftijd, voor het Meesterexamen.